Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Coronavirusul se întoarce din 'vacanță' - A treia săptămână consecutivă de creștere a cazurilor de COVID-19 în România

„Pauza de vară” a pandemiei, anunțată în urmă cu o lună de Klaus Iohannis, pare să se apropie de sfârșit. Săptămâna 26 iulie - 1 august a fost a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut. Pentru prima dată după două luni, numărul cazurilor noi săptămânale trece de 1000.

Evoluția pandemiei în România nu pare să țină cont de rata de vaccinare și nici de restricții și respectarea acestora.În săptămâna 26 iulie - 1 august au fost înregistrate 1049 de cazuri noi de COVID-19. Autoritățile pun creșterea în principal pe extinderea variantei Delta a coronavirusului, devenită dominantă.

Ultima săptămână cu peste 1000 de cazuri a fost 31 mai - 6 iunie, după care a urmat o scădere constantă până la 285 de cazuri în săptămâna 5-11 iulie. Ulterior, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în fiecare săptămână. Situația din spitale este sub control, chiar dacă și numărul pacienților din secțiile de ATI s-a dublat.

În contextul acestei creșteri și a unui presupus val 4 al pandemiei în România, autoritățile vehiculează tot mai des scenariul revenirii la unele restricții, cu varianta ca acestea să fie impuse doar persoanelor nevaccinate. Pe de altă parte, se dorește evitarea opririi din nou a unor activități economice și școlare, după un an și jumătate de funcționare intermitentă.

content-image

content-image

*Sursă date: stirioficiale.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.