Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Moment de cotitură în campania de vaccinare: Numărul mare de imunizări din ultima perioadă, generat de rapel

evolutie vaccinare

În ultimele două săptămâni, autorităţile au anunţat zilnic un număr mare de persoane vaccinate (aproximativ 100.000 pe zi), însă triumfalismul oficial ascunde o situaţie mai nuanţată. În următoarea săptămână ar trebui să se vadă dacă optimismul se menţine sau campania de vaccinare se... "gripează".

Datele oficiale arată că mai bine de 50% dintre persoanele vaccinate în ultimele două săptămâni s-au prezentat la rapel, o realitate total opusă celei înregistrate înainte de Paşti. Curba evoluţiei zilnice relevă faptul că mult mai puţine persoane s-au adresat centrelor de vaccinare în luna mai, excepţiei făcând weekend-urile în care s-au organizat maratoane de imunizare cu acces fără programare.

Situaţia nu este una fără precedent în această campanie de vaccinare. Persoanele care se prezentau la rapel erau mai numeroase faţă de cele care se imunizau cu prima doză şi la începutul lunii aprilie. A urmat o "explozie" a numărului de persoane vaccinate cu prima dază, în a doua jumătate a lunii aprilie, graţie unor măsuri de uşurare a accesului la imunizare, iar în ultimele 10 zile şi, cel mai probabil, săptămâna viitoare, vom vedea în continuare efectele, printr-un număr mare de persoane prezentate la rapel.

Adevărata problemă a statisticilor oficiale va fi după această perioadă. În cazul în care numărul zilnic de persoane vaccinate cu prima doză rămâne sub 50.000, în curând autorităţile nu se vor mai putea lăuda cu peste 100.000 de vaccinaţi pe zi. Va fi momentul în care, potrivit unor surse din rândul autorităţilor, s-ar putea apela la măsuri de constrângere mai severe, prin introducerea unei discriminări mai accentuate între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, în privinţa accesului la diverse servicii şi libertăţi.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.