Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Valul 4 al pandemiei a depășit în intensitate valul 3 și nu se observă o încetinire

Digi24
coronavirus

Al patrulea val al pandemiei de coronavirus aduce în România o creștere spectaculoasă a numărului săptămânal de cazuri noi. Cu mult mai multe teste zilnice decât în primăvară, inclusiv teste rapide, statistica oficială arată că în săptămâna 20-26 septembrie numărul cazurilor noi a depășit vârful săptămânal din valul al treilea, înregistrat în perioada 22-28 martie.

În săptămâna 20-26 septembrie 2021, în România s-au înregistrat 45.396 de cazuri noi de COVID-19, față de 27.906 cazuri noi în săptămâna precedentă. În valul 3 al pandemiei, săptămâna cu cele mai multe cazuri noi a fost 22-28 martie, cu 39.503 cazuri. Dacă în cazul vârfului din valul 3 se observa deja o tendință de încetinire a creșterii, în prezent avem 11 săptămâni consecutive în care creșterea a fost din ce în ce tot mai accelerată.

În aceste condiții, în ciuda faptului că aproximativ 50% din populația României este considerată imunizată (în urma trecerii prin boală sau în urma vaccinării), valul 4 ar putea fi cel mai grav de până acum în pandemia de coronavirus.

„Ne îngrijorează, nu avem de unde să ştim unde ne vom opri, care va fi momentul la care vom ajunge la acea fază de platou, faptul că în ultimele 24 de ore am avut o rată de pozitivare a testelor de aproape 20 la sută înseamnă enorm, înseamnă un potenţial foarte mare de a genera multe cazuri de aici înainte, mâine, probabil că vor fi peste 7-8.000 de cazuri, poate chiar mai mult. Suntem pe o pantă ascendentă, suntem pe o creştere exponenţială, varianta Delta este dominantă, generează majoritatea cazurilor pe care le avem azi diagnosticate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seara, la Europa FM.

content-image

content-image

Sursă date: stirioficiale.ro

Grafic: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.