Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Valul patru al pandemiei: Prima săptămână de scădere, după 15 săptămâni consecutive de crește a numărului de cazuri noi

Pentru prima dată după săptămâna 5-11 iulie, numărul cazurilor noi de COVID-19 în România în ultima săptămână este mai mic decât cel din săptămâna precedentă. 15 săptămâni consecutive de creștere au generat cel mai puternic val al pandemiei de până acum. Sau, cel puțin, valul cu cele mai multe cazuri noi depistate, având în vedere că a fost primul val în care testele rapide au fost folosite pe scară largă.

În săptămâna 25-31 octombrie, în România au fost depistate 86.103 cazuri noi de COVID-19, față de 104.668 cazuri în săptămâna precedentă, când s-a înregistrat vârful valului 4 al pandemiei. Scăderea bruscă a număruluide cazuri pare să se mențină și în prima săptămână din noiembrie, luni și marți fiind anunțate mai puține cazuri decât în zilele corespunzătoare din săptămâna precedentă.

content-image

content-image

Scăderea în intensitate a vlului patru al pandemiei poate fi observată și în evoluția ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 în București și Ilfov, cele mai afectate zone din ultimele două luni. Creșterea ratei de incidență s-a oprit deja de două săptămâni, iar în ultima săptămână se observă deja o scădere importantă, care generează o pantă descendentă simetrică cele ascendente de acum trei săptămâni. Dacă direcția se va menține, ar mai putea dura cel puțin două săptămâni până la scăderea ratei de incidență sub 6/1000.

content-image

Sursă date: Grupul de Comunicare Strategică

Grafice: stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.