Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Granada a fost zguduită de cel puțin zece seisme într-o singură noapte. Prim-ministrul spaniol a făcut apel la calm

Shutterstock
cutremur seism

Regiunea Granada din sudul Spaniei a fost afectată de mai multe seisme în noaptea de marţi spre miercuri, care nu au provocat victime, răniţi şi pagube materiale importante, dar care l-au determinat pe prim-ministrul spaniol să lanseze un apel la calm, informează AFP.

"Mai multe seisme au făcut din nou Granada să se zguduie în această noapte. Înţeleg îngrijorarea resimţită de mii de persoane. Este momentul să ne păstrăm calmul şi să respectăm recomandările serviciilor de intervenţie şi salvare", a declarat prim-ministrul Pedro Sanchez într-un mesaj publicat pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Mai multe imagini distribuite pe reţelele de socializare arată localnici care şi-au pus paltoane peste pijamale şi au ieşit în plină noapte pe străzi, în pofida actualei interdicţii de circulaţie nocturnă, impusă din cauza pandemiei de coronavirus.

Potrivit Institutului geografic naţional (IGN), trei seisme resimţite marţi seară în oraşul Granada şi împrejurimile sale au avut magnitudini cuprinse între 4 grade şi 4,3 grade pe scara Richter. Sâmbăta trecută, un seism cu magnitudinea 4,4 a fost resimţit în Atarfe şi Santa Fe, la o distanţă de circa 10 kilometri de oraşul Granada.

De la începutul lunii decembrie, aproape 300 de cutremure de pământ s-au produs în această regiune, explică IGN, inclusiv 40 care au fost resimţite de populaţia locală.

Doar câteva pagube materiale minore au fost constatate după seismul de sâmbătă, precum fisuri apărute la nivelul faţadelor şi căderi ale unor obiecte (cărţi, veselă) în interiorul locuinţelor aflate în proximitatea epicentrului acelui cutremur, a precizat IGN.

"Această seismicitate este obişnuită în regiune, mai ales în interiorul zonei centrale ale Cordilierei Betice", afirmă specialiştii de la IGN, referindu-se la masivul muntos din sudul Spaniei, care deţine cea mai importantă activitate seismică din Peninsula Iberică, din cauza "convergenţei dintre placa africană şi cea eurasiatică".

"Seismele superficiale de joasă intensitate şi până la o magnitudine moderată" sunt numeroase în acea zonă, dar alte fenomene de acest tip prezintă "ocazional o intensitate semnificativă", au explicat specialiştii spanioli în seismologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.