Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Granița României cu Moldova și Ucraina va fi apărată de TRUPE de intervenție rapidă ale FRONTEX

frontex

Agenţia europeană Frontex a anunţat miercuri lansarea forţei sale de intervenţie rapidă, care are 1.500 de angajaţi şi misiunea de a ajuta ţările membre în cazul unei situaţii de urgenţă la frontierele externe ale Uniunii Europene, relatează AFP.

"Începând de astăzi, avem un instrument puternic care va permite Frontex să ajute ţările membre şi să gestioneze împreună toate situaţiile de urgenţă la frontierele externe ale UE mult mai repede şi mai eficient", a declarat directorul executiv al Frontex (Agenţia europeană pentru gestionarea cooperării operaţionale la frontierele externe ale UE), Fabrice Leggeri, citat în comunicat de agerpres.ro.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

În caz de urgenţă, această forţă "de reacţie rapidă" trebuie pusă la dispoziţia Frontex de către statele membre şi asociate Spaţiului Schengen, în cinci zile lucrătoare.

Ţările membre au căzut de asemenea de acord să pună la dispoziţia Frontex echipamentul tehnic necesar - vehicule, nave şi avioane, pentru a desfăşura operaţiuni rapide.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Aflată printre cele mai mari ţări contributoare, Germania a pus la dispoziţia Frontex 225 de funcţionari, iar Franţa - 170, urmată de Italia (125), Spania (111) şi Polonia (100).

În prezent, Frontex desfăşoară la frontierele UE circa 1.200 de persoane însărcinate cu a ajuta statele membre să îşi monitorizeze frontierele, să îi înregistreze şi să îi identifice pe imigranţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.