Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Graţie lui Franklin Roosevelt, Donald Trump a avut cel mai bun discurs din existenţa lui

Donald Trump, care a participat miercuri la o ceremonie prilejuită de cea de-a 75-a aniversare a Debarcării din Normandia, a rostit o rugăciune rostită pe 6 iunie 1944 de președintele SUA de la acel moment, Franklin Delano Roosevelt, informează agenția de știri The Associated Press, potrivit mediafax.

La ceremonia de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, desfășurată la Portsmouth, au luat parte o serie de lideri internaționali care au citit mărturii ale participanților la acest eveniment crucial din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Șeful Poliției, dezvăluire în cazul polițistului ucis: ‘La sfârșitul săptămânii’

Citind din rugăciunea rostită de predecesorul său, Trump a spus: "Dumnezeule Atotputernic, fiii noștri, mândria națiunii noastre, în această zi, s-au angajat într-o încercare măreață, un efort de a conserva republica, religia și civilizația noastră și să elibereze umanitatea aflată în suferință".

La rândul său, Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii le-a mulțumit veteranilor pentru sacrificiul lor.

Regina britanic a mulțumit "sutelor de mii de tineri soldați, marinari și aviatori (care) au plecat de pe aceste țărmuri pentru cauza libertății".

Citește și: Un greu din PSD îl face praf pe Liviu Dragnea: ‘Să scăpăm de acest personaj’

"Mulți dintre ei nu s-au întors niciodată, iar eroismul, curajul și sacrificiul celor care și-au pierdut viața nu va fi niciodată uitat. Cu umilință și admirație, în numele întregii țării - a întregii lumi libere - vă spun tuturor: mulțumesc", a conchis Regina Elizabeth a II-a în mesajul său către veterani.

Premierul Theresa May a rostit pasaje dintr-o scrisoare a unui ofițer britanic care a decedat a doua zi după Debarcarea în Normandia, iar președintele Emmanuel Macron a citit scrisoarea unui tânăr membru al Rezistenței franceze, pe care a scris-o înainte să fie executat, la vârsta de 16 ani.

Citește și: Ascensiune fulminantă a lui Rareș Bogdan! Ce va conduce – ‘Votul a fost unanim’

Înainte de citi scrisoarea, Macron a declarat: "În primul rând, în numele națiunii mele, vreau să vă mulțumesc cu sinceritate " - afirmație ce a fost primit cu ovații de spectatorii la ceremonia de la Portsmouth.

Peste 160.000 de militari americani, britanici, canadieni şi din alte ţări aliate au debarcat în Normandia în dimineaţa zilei de 6 iunie 1944. Generalul Dwight Eisenhower, comandantul aliat suprem în Europa, a descris invazia ca fiind începutul "marii cruciade" de eliberare a continentului european de sub dominaţia nazistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.