Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAV Jandarmii din Timișoara AU INTERZIS accesul protestatarilor în Piața Operei, unde s-a murit pentru libertate, la Revoluția din 1989

jandarmi

Scene incredibile la protestul anti-carantină din Timișoara. Jandarmii au blocat accesul protestatarilor în Piața Operei, unde s-a murit pentru libertate în 1989. Câteva sute de manifestanți nemulțumiți de măsurile impuse în gestionarea pandemiei s-au strâns ieri în centrul orașului. Oamenilor le-a fost blocat însă accesul în Operei, fără explicații.

Manifestanții s-au deplasat la Primăria Timișoara și la Prefectura Timiș, însă nici acolo nu le-a fost permis accesul, fiind obligați să stea peste drum. Practic, la toate intrările au fost puse cordoane de jandarmi, iar centrul a fost păzit de cei de la trupele speciale ale Jandarmeriei.

Citește și: Primarul Timișoarei SE SCUZĂ după ce s-a ABȚINUT de la votul pentru prelungirea carantinei: Fritz acuză presiuni POLITICE

Știripesurse.ro a cerut Jandarmeriei Timiș să facă publică decizia, mai exact să ne spună dacă protestul a fost organizat și cine anume a ales ruta lui, dar și cine a decis să se impună restricții fără precedent, care atentează la libertatea de mișcare câștigată cu sânge în 1989. Până la ora publicării acestui material, IJJ Timiș nu a răspuns solicitării noastre.

UPDATE

Jandarmeria Timiș susține că protestatarilor nu le-a fost permis accesul în Piața Victoriei din cauză că întreg orașul erau interzise manifestațiile de protest. Însă, în decizia de carantinare a orașului se precizează că sunt interzise protestele pe raza întregului oraș, nu doar într-o piață. Însă, dacă protestatarii au fost lăsați să protesteze în alte zone, ar fi trebuit să fie lăsați să protesteze și în Victoriei. Practic, acțiunea Jandarmeriei nu a avut la bază un temei legal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.