Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a raportat primul caz suspect de variola maimuţei

variola maimutei

Un prim caz suspect de variolă a maimuţei a fost depistat în Grecia, la un turist englez, a anunţat sâmbătă organizaţia greacă de sănătate publică, scrie lefigaro.fr, conform news.ro.

Cetăţeanul englez şi partenerul său de călătorie au fost transferaţi la spital într-o cameră de izolare, a anunţat organismul grec într-un comunicat. Analizele de laborator ar trebui să confirme acest caz până luni.

Mai multe ţări occidentale, inclusiv Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Spania şi Suedia au identificat cazuri.

Variola maimuţei este o infecţie virală cu simptome uşoare, precum febra, dureri de cap şi erupţii cutanate. În general, cei infectaţi se vindecă în câteva săptămâni.

Transmiterea de la om la om poate rezulta din contactul apropiat cu secreţiile tractului respirator infectat, cu leziuni ale pielii unui subiect infectat sau cu obiecte contaminate recent cu fluide corporale sau materiale provenite din leziunile pacientului.

Cele mai recente cazuri din ţările occidentale au fost în rândul bărbaţilor care întreţin raporturi sexuale cu bărbaţi, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a declarat că doreşte să facă lumină asupra transmiterii virusului, în special în cadrul comunităţii homosexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.