Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministru grec acuză de terorism FMI, BCE si UE

grexit

Ministrul elen de finanţe, Yanis Varoufakis, a acuzat sâmbătă creditorii internaţionali ai ţării sale de 'terorism' şi de intenţia de a-i 'umili pe greci', cu o zi înaintea referendumului prin care aceştia se vor pronunţa asupra ultimelor propuneri de acord ale instituţiilor creditoare, transmite AFP.

'Ceea ce fac cu Grecia are un nume: terorism', a acuzat Varoufakis, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Mundo. 

'De ce ne-au obligat să închidem băncile? Pentru a le insufla oamenilor teamă. Şi când este vorba despre a răspândi frica, numim acest fenomen terorism', a susţinut ministrul elen, referindu-se la politica dusă de creditori Atenei - Fondul Monetar Internaţional, Banca Centrală Europană şi Uniunea Europeană.

Oricare ar fi rezultatul referendumului de duminică, băncile din Grecia se vor redeschide şi va exista un acord cu creditorii, a dat asigurări Varoufakis. 'Oricare va fi rezultatul referendumului, luni va exista un acord, sunt pe deplin şi absolut convins de aceasta. Europa are nevoie de un acord, Grecia are nevoie de un acord, aşa încât vom ajunge la un acord', a insistat el.

El a reiterat că, în cazul victoriei lui 'da' va demisiona, dar a acuzat că 'ceea ce vor Bruxelles şi troica este ca 'da' să câştige pentru a-i putea umili astfel pe greci'.

'Cred că în toată Europa este nevoie de partide ca Syriza şi Podemos, partide în acelaşi timp critice faţă de sistem, dar şi pro-europene şi democrate. Cei care ne detestă vor să ne facă să trecem drept antieuropeni, dar nu, nu este adevărat, nu suntem aşa', a mai spus Yanis Varoufakis în interviul pentru El Mundo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.