Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia șantajează UE: Ameninţă cu noi alegeri sau cu organizarea unui referendum

Ministrul grec de finanţe, Yanis Varoufakis, a mărit miza duminică, în ajunul unei reuniuni a Eurogrupului la Bruxelles, şi a vorbit despre posibilitatea organizării de noi alegeri sau chiar a unui referendum privind acordul asupra datoriei ţării, informează France Presse. 

Dacă miniştrii din zona euro nu vor accepta principalele reforme propuse de Grecia pentru a debloca următoarea tranşă de ajutor de care are mare nevoie, "ar putea exista probleme", a avertizat Varoufakis, într-un interviu apărut duminică în Corriere della Serra. 

"Am putea reveni la alegeri. Am putea organiza un referendum. Aşa cum mi-a spus prim-ministrul nostru (Alexis Tispras - n.r.), nu suntem încă lipiţi de locurile noastre", a afirmat el. 

Grecia a mai ameninţat cu un referendum privind planul de ajutor în noiembrie 2011, provocând un moment de panică pe pieţele financiare şi nemulţumirea partenerilor săi europeni, ceea ce a determinat căderea premierul George Papandreou. 

Partenerii Greciei au căzut de acord săptămâna trecută asupra prelungirii cu patru luni a programului de ajutor pentru Atena, însă au indicat că fondurile astfel prevăzute - circa 7 miliarde de dolari - nu vor fi oferite până în aprilie, dată la care vor analiza progresele în reformele promise de guvernul lui Alexis Tsipras. 

În interviul său acordat principalului cotidian italian, Varoufakis a reafirmat că Grecia nu vrea un nou împrumut, refuzând să "revină la un mecanism de credite în schimbul unui program de reforme ce trebuie respectate".AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.