Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia contraatacă în problema migranţilor: Denunţă aplicarea acordului UE-Turcia

ue turcia

Premierul grec, Alexis Tsipras, s-a plâns miercuri în legătură cu lipsa de progrese substanţiale în ce priveşte aplicarea acordului încheiat săptămâna trecută între Uniunea Europeană şi Turcia pentru a stăvili fluxul de refugiaţi către Europa pe Marea Egee, relatează agenţia Xinhua.

Nemulţumirea Atenei a fost adusă la cunoştinţa secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în cursul unei convorbiri telefonice, în timp ce tensiunile cresc dramatic în tabăra improvizată şi supraaglomerată de la Idomeni, situată în apropiere de graniţa dintre Grecia şi Macedonia, potrivit agenţiei naţionale de presă elene AMNA. Tsipras i-a spus lui Stoltenberg că acţiunea NATO nu a dat rezultatele aşteptate şi că fluxurile de refugiaţi continuă neîntrerupt din Turcia de duminică, când acordul a intrat în vigoare.

Ankara trebuie să-şi respecte angajamentele, a subliniat în mod repetat guvernul Greciei, precizând că circa 2.500 de persoane au traversat Marea Egee de duminică ajungând pe insulele greceşti. Numărul a scăzut la circa 500 de marţi până miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit părţii elene. Câteva mii de migranţi blocaţi în Grecia de la jumătatea lunii februarie din cauza închiderii graniţelor şi-au pierdut răbdarea şi tensiunile cresc. Situaţia cea mai problematică este la Idomeni, potrivit unor oficialităţi elene şi reprezentanţilor unor organizaţii umanitare care le acordă asistenţă refugiaţilor de luni de zile în zonă.

Guvernul grec a făcut apel deseori la cele 12.000 de persoane din tabăra plină de noroi de la Idomeni să coopereze cu autorităţile şi să se mute în centre de primire amenajate pe cuprinsul ţării pentru a primi un ajutor suficient. Dar majoritatea refugiaţilor insistă să stea în orăşelul de corturi în speranţa că graniţele se vor redeschide şi organizează zilnic proteste de tip sit-in, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.