Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia creează un registru special pentru ONG-urile implicate în problema migrației

Agerpres
sea eye mediterana migranti

O lege care prevede crearea unui registru special pentru toate organizaţiile neguvernamentale (ONG), angajaţii şi partenerii lor a fost adoptată luni de Parlamentul de la Atena, transmite miercuri euractiv.com potrivit Agerpres.

Noul act normativ va ajuta executivul de la Atena să controleze mai bine cine ia parte la gestionarea crizei migraţiei.

Legea a fost votată la puţin timp după ce în insulele din nordul Mării Egee au izbucnit proteste, atât din partea localnicilor, cât şi a refugiaţilor, din cauza creşterii valului de migranţi.

Secretarul de stat pentru migraţie grec Giorgos Koumoutsakos a denunţat reţelele ilegale de exploatare financiară a imigranţilor, în care sunt implicate ONG-uri, avocaţi şi medici.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, a declarat că noua lege va contribui la ''controlul activităţilor a sute de ONG-uri care acţionează în Grecia''.

Petsas a spus că registrul va include 'membri şi parteneri ai organizaţiilor, astfel încât să existe transparenţă şi responsabilitate, în contextul în care multe ONG-uri au ajutat în mod decisiv'' la gestionarea problemei migraţiei, însă altele ''au operat într-o manieră greşită şi parazitară''.

Registrul va fi supravegheat de un secretar numit special în acest sens.

Legislaţia precedentă adoptată în 2016 şi 2018, când la guvernare se afla partidul Syriza, a propus de asemenea un registru pentru ONG-urile greceşti şi străine, dar nu a inclus reglementări privind înregistrarea şi certificarea personalului oficial sau altor persoane implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.