Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia este PARALIZATĂ de greva împotriva noilor măsuri de austeritate

Neos Kosmos
grecia, greva

O grevă declanşată de sindicatele din Grecia a paralizat miercuri ţara sud-est-europeană. Sindicatele protestează împotriva unui nou set de măsuri de austeritate ce urmează să fie adoptat joi de parlamentul de la Atena, transmit DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Sute de zboruri a trebuit să fie amânate sau anulate după ce controlorii de trafic de aerian au întrerupt lucrul pentru patru ore. Insulele greceşti au fost astfel izolate, întrucât şi marinarii sunt în grevă deja de miercuri, iar circulaţia feriboturilor ar putea fi suspendată până sâmbătă.

Vreme SCHIMBĂTOARE în România: Prognoza pentru următoarele zile

S-au alăturat protestului şi funcţionarii din administraţia publică şi cadrele didactice, ceea ce a dus la închiderea muzeelor şi a şcolilor. În spitalele de stat, medicii tratează doar cazurile urgente.

La orele prânzului sunt aşteptate manifestaţii la Atena şi în alte oraşe elene.

Protestele vizează pachetul de austeritate care va fi supus la vot joi în legislativ şi care este cerut de creditorii Greciei pentru a continua programul de asistenţă financiară. Atena a acceptat mai devreme în mai să aplice aceste măsuri pentru a pune capăt impasului din negocierile cu instituţiile financiare internaţionale, care au condiţionat acordarea unei noi tranşe din programul de asistenţă de aprofundarea reformelor. Noile măsuri de austeritate prevăzute de autorităţi includ reduceri de pensii şi majorări de taxe evaluate la 4,9 miliarde de euro pe an.

Grecia a reuşit să evite intrarea în incapacitate de plată în ultimii şapte ani, dar are nevoie urgentă de fonduri pentru a achita în iulie o tranşă de peste 7 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.