Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE a scăpat de sub control în Grecia

reuters.com
incendiu

Grecia se confruntă cu "cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în UE", a declarat marţi un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, care a subliniat totodată că cele 27 de ţări membre au mobilizat în prezent aproape jumătate din mijloacele aeriene europene comune, informează AFP, conform Agerpres.

Unsprezece avioane şi un elicopter din flota europeană au fost trimise pentru a ajuta Grecia să lupte împotriva flăcărilor în Parcul Naţional Dadia, situat în nord-estul ţării, alături de 407 pompieri, a declarat acelaşi purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Balasz Ujvari.

Pompierii greci încearcă pentru cea de-a 11-a zi consecutivă să stingă un incendiu care devastează pădurea din acest parc inclus în reţeaua europeană "Natura 2000", cunoscut pentru faptul că adăposteşte numeroase păsări de pradă.

Incendiul se întinde pe un front cu o lungime de aproape 10 kilometri şi "este în continuare în afara controlului", a precizat un purtător de cuvânt al pompierilor eleni.

Grecia s-a confruntat cu numeroase incendii de vegetaţie în această vară, pe care guvernul de la Atena le atribuie schimbărilor climatice.

UE dispune de o flotă de 24 de avioane şi patru elicoptere furnizate de statele membre pentru a lupta împotriva incendiilor din interiorul uniunii şi din ţările vecine.

Ea încearcă să creeze şi o escadrilă aeriană autonomă, finanţată de UE şi compusă din 12 aparate de zbor, care va deveni complet operaţională până în 2030.

"Incendiile au devenit din ce în ce mai grave", a subliniat Balasz Ujvari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.