Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia intenționează să vândă participaţii majoritare la patru porturi - Statul elen vrea să obţină din privatizări venituri de 2,4 miliarde de euro

grecia

Grecia intenţionează să vândă participaţii majoritare la patru porturi, ca parte a planului convenit cu creditorii săi după încheierea în 2018 a celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară, arată un document al Agenţiei pentru Privatizare din Grecia (HRADF), consultat de Reuters potrivit Agerpres.

În acest an, statul elen vrea să obţină din privatizări venituri de 2,4 miliarde de euro.

Vor fi vândute participaţii majoritare la porturile Alexandropolis, Igoumenitsa, Heraklion şi Volos, a anunţat HRADF pe site-ul său.

În 2016, grupul chinez COSCO a cumpărat o participaţie de 51% la portul Pireu, cel mai mare din Grecia. Un consorţiu condus de o firmă germană a achiziţionat de asemenea 67% din portul Salonic, în 2018.

Guvernul de la Atena a promis că va accelera privatizările, o condiţie cheie inclusă în programul convenit de Grecia cu creditorii săi, în ideea de a atrage investiţii şi a stimula creşterea economică, într-o ţară care începe să îşi revină după mai mulţi ani de criză.

Actuala criză provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) nu a afectat până acum programul de privatizare, a declarat pentru Reuters un oficial elen.

Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis anunţase că Guvernul va injecta zece miliarde de euro pentru a sprijini economia afectată de epidemie.

Banca Centrală a Greciei a înrăutăţit prognoza de creştere a economiei în acest an de la 2,4% la 0%, din cauza efectelor negative ale pandemiei.

Marţi, numărul deceselor din Grecia cauzate de noul coronavirus a ajuns la 49, în timp ce 1.314 persoane sunt contaminate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.