Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia interzice construcțiile de orice fel în șase din zonele sale montane pentru a proteja habitatele virgine

Organizatia Elena de Turism
Grecia Athos

Grecia va interzice construcţia de noi drumuri şi orice alt gen de construcţii umane în şase din zonele sale montane, adoptând primul pas pentru a proteja ultimele sale habitate virgine, a declarat marţi ministrul Mediului, Kostas Skrekas, transmite Reuters.

Făcând din tranziţia la energia verde o prioritate, guvernul conservator al premierului Kyriakos Mitsotakis a promis că va închide aproape toate termocentralele pe lignit până în 2025 şi că va proteja zonele cu specii unice de plante şi animale.

După incendiile de vegetaţie devastatoare provocate de valul de caniculă din vara anului trecut, guvernul de la Atena a promis că va elabora măsuri mai bune pentru protejarea pădurilor, care au un rol crucial în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi atragerea vizitatorilor, potrivit Agerpres.ro.

"Am văzut cum fenomenele meteo extreme şi dezastrele din ultimii ani au prezentat un risc mare pentru natură şi umanitate", a declarat ministrul Mediului, Kostas Skrekas la o conferinţă de presă transmisă online.

Din acest motiv, Grecia nu va autoriza noi drumuri sau orice alt gen de construcţii umane în şase zone montante din insulele Creta şi Samothraki, în peninsula Peloponez precum şi în zona centrală a Greciei, care au o mare valoare pentru mediu şi sunt o parte integrală a turismului elen, a spus Skrekas.

Premierul Mitsotakis a promis că va transforma economia Greciei printr-o mai bună utilizare a resurselor naturale dar a fost obligat să ajungă la un echilibru între extinderea parcurilor eoliene în zonele montane şi nevoia de a proteja mai bine habitatele forestiere.

Organizaţiile pentru protecţia mediului şi localnicii se plâng de mult timp de planurilor unor companii private de a construi drumuri şi a autoriza instalarea de turbine eoliene în pădurile montane, susţinând că acestea vor prejudicia o parte din ultimele zone virgine din Grecia.

Orice autorizaţii pentru instalarea de turbine eoliene care au fost acordate deja pentru proiecte de parcuri eoliene în aceşti munţi vor fi anulate, a subliniat ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.