Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia intră într-o nouă eră: Primul ministru din istorie care recunoaște că este homosexual

Nicolas Yatromanolakis

Grecia a numit luni primul ministru care se declară deschis gay, în cadrul remanierii cabinetului efectuate de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, relatează website-ul Greek Reporter.

Nicolas Yatromanolakis face istorie politică în Grecia, în timp ce va deveni viceministru al ţării pentru probleme de cultură contemporană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Situație alarmantă la nivel mondial! Oamenii de știință au intrat în panică: Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să nu funcționeze împotriva noului coronavirus sud-african

El va lucra în Ministerul Culturii şi Sportului, sub conducerea Linei Mendoni, care rămâne în post după remaniere.

Drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen) au evoluat semnificativ în ultimii ani în Grecia, făcând-o una dintre cele mai liberale ţări din sud-estul Europei, notează site-ul grec de ştiri.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

Discriminarea nu mai este ceva obişnuit, deşi persoanele LGBT în Grecia încă se confruntă cu provocări sociale prin care nu trec cele non-LGBT.

În ciuda acestui fapt, opinia publică greacă despre homosexualitate este considerată în general liberală din punct de vedere cultural, cu uniunile între persoane de acelaşi sex recunoscute legal din 2015.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită

Yatromanolakis s-a născut la Atena în 1975. El deţine o licenţă în ştiinţe politice şi relaţii internaţionale la Universitatea Panteion din Atena şi un master în politici publice la School of Government de pe lângă Universitatea Harvard.

El a lucrat în diferite funcţii de conducere în companii greceşti şi multinaţionale precum Microsoft, V+O Communication, S&B Industrial Minerals şi Alpha TV, de asemenea la Fundaţia Elenă pentru Politică Europeană şi Externă (ELIAMEP) şi Universitatea Harvard.

Citește și: Monica Pop a răbufnit la adresa lui Raed Arafat, a lui Nelu Tătaru și a lui Alexandru Rafila: Medic infecționist nu este niciunul din ei. Funcții avem toți, dar se vede că nu și aceleași drepturi!

A fost membru fondator şi membru al comitetului director al partidului politic Potami, precum şi manager de campanie al formaţiunii pentru alegerile europene din 2014. La alegerile parlamentare din ianuarie 2015, el s-a clasat pe locul doi printre candidaţii partidului în districtul Oraşul Atena. A părăsit Potami în 2016.

Nicolas Yatromanolakis a activat în domeniul drepturilor omului, concentrându-se asupra drepturilor LGBT+. A participat voluntar la organizaţii nonprofit care se concentrează pe incluziunea socială a populaţiilor vulnerabile, precum şi pe sănătatea mintală şi fizică a copiilor.

Citește și: Cutremur pe piața de energie electrică! De la 1 ianuarie 2021, a apărut un nou gigant în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.