Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia intră într-o nouă etapă a relaxării restricţiilor. Ce schimbări vor avea lor

Organizatia Elena de Turism
Galaxidi Grecia turism

Grecia trece începând de luni la următoarea etapă a relaxării graduale a măsurilor împotriva epidemiei de coronavirus, odată cu revenirea la cursuri a elevilor care-şi pregătesc bacalaureatul şi cu redeschiderea a mii de magazine, relatează agenţia EFE.

Până în prezent Grecia a fost una dintre ţările europene care au reuşit cel mai bine să oprească extinderea epidemiei, înregistrând de la începutul acesteia 2.716 de îmbolnăviri de COVID-19 şi 151 de decese, după ce a luat prompt măsuri preventive, printre care limitarea drastică a deplasărilor, atât interne şi în interiorul localităţilor, cât şi cele internaţionale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Aproape de o nouă autostradă în România! Ludovic Orban a semnat contractul – Întârziere de 2 ani și jumătate

Circa 25% dintre afacerile a căror activitate a fost suspendată cu şapte săptămâni în urmă îşi reiau activitatea, astfel că aproximativ 156.000 de angajaţi revin la lucru, în această etapă reluându-şi activitatea magazinele specializate (mobilă, textile, cosmetică etc), dar cu respectarea unor măsuri preventive, mai ales limitarea numărului de persoane care au acces în interior.

În licee, elevii care-şi pregătesc bacalaureatul vor fi împărţiţi în grupe de maxim 15 şi vor fi aşezaţi în clase la o distanţă de cel puţin 1,5 metri între ei.

De luni se reiau şi primele transporturi între insulele greceşti şi între acestea şi partea continentală a Greciei, dar deocamdată vor putea călători numai angajaţii companiilor care s-au redeschis şi elevii care îşi reiau cursurile. Ceilalţi cetăţeni se vor putea deplasa numai în interiorul regiunii administrative unde-şi au reşedinţa, călătoriile fără restricţii pe tot cuprinsul părţii continentale a ţării urmând să fie permise din 18 mai, iar din 1 iunie şi în insule, unde multe familii depind economic de sezonul estival.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.