Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: Ministrul adjunct de finanţe şi-a prezentat demisia

syriza grecia stanga extrema

Ministrul adjunct de finanţe al Greciei, Nadia Valavani, deputată a partidului stângii radicale Syriza, şi-a prezentat miercuri demisia din guvern, explicând că nu poate susţine măsurile dure de austeritate impuse de creditorii ţării, informează AFP şi DPA.

Citește și: Resentimente în creştere faţă de Germania, considerată tot mai mult o putere hegemonică în Europa

'Nu voi vota în favoarea acestui proiect de lege şi cred că nu poţi rămâne în guvern dacă votezi împotrivă', a declarat ea presei, după ce a dat publicităţii scrisoarea de demisie trimisă luni premierului Alexis Tsipras. În text, Nadia Valavani afirmă că va demisiona pentru că 'soluţia care ne este impusă astăzi într-un mod atât de deprimant nu este viabilă. Nici pentru ei (Europa), nici pentru poporul grec, nici pentru ţară'. 

Guvernul condus de Tspiras a depus marţi la parlament proiectul de lege privind primele măsuri de austeritate, ce trebuie aprobat în cursul zilei de miercuri, conform acordului intervenit luni la summitul zonei euro. 

Aceste măsuri, în schimbul cărora Grecia va primi un plan de asistenţă financiară pe trei ani de peste 80 miliarde de euro, au provocat deja reacţii puternice în interiorul partidului lui Tsipras, care va fi obligat să lupte miercuri pentru a obţine aprobarea parlamentului şi a evita o eventuală scindare a formaţiunii sale.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.