Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia se teme de vandali: Ce au decis autorităţile de la Atena

adevarul.ro
grecia refugiati

Atena vrea să îşi pună la adăpost un sfert din statuile de bronz care îi decorează pieţele şi străzile, ca urmare a înmulţirii cazurilor de vandalism şi a furturilor unor opere de metal pentru recuperarea cuprului, a anunţat vineri primăria, conform AFP.

Din cele 201 statui inventariate în capitala Greciei, 49 trebuie să fie înlocuite cu mulaje, a precizat primăria într-un comunicat. Fără să facă publică lista lor, ea a menţionat că este vorba de cele situate în zonele considerate cele mai expuse delincvenţei urbane. Majoritatea sunt în plin centru, cum ar fi cele din faţa clădirilor neoclasice unde funcţionează Academia, Biblioteca Naţională şi Rectoratul. De acolo au fost furate în 25 mai cinci busturi de bronz, care împodobeau curtea Centrului cultural municipal. Furtul a fost picătura care a umplut paharul, după o serie de dispariţii ale altor sculpturi metalice din capitală.

Poliţia pune furturile pe seama traficului de cupru, metalul preferat al răufăcătorilor. Sunt vizate şi alte metale şi au dispărut şi multe capace de canal din fontă de pe trotuare. Patrimoniul statuar al Atenei din acea zonă, aflată pe traseul tradiţional al protestatarilor, poartă şi semnele intenselor manifestaţii sociale, alimentate în Grecia de şase ani de criză economică şi austeritate. Efigiile unor figuri naţionale sunt cu regularitate acoperite cu sloganuri. O statuie cu un puternic simbolism naţionalist, din apropierea Muzeului Arheologic Naţional, a fost decapitată recent, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.