Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia și Turcia, lovite de o furtună puternică: Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise

DW
ninsoare

Un strat de zăpadă a acoperit capitala Greciei, de pe dealul Acropole până pe coasta din sud, perturbând traficul aerian, oprind transportul public şi lăsând zeci de şoferi blocaţi peste noapte pe o autostradă.

Echipele de salvare s-au străduit să ajute sute de şoferi ale căror maşini au fost blocate ore întregi pe o şosea de centură a Atenei, în timp ce furtuna, denumită Elpida, a traversat Grecia şi a acoperit oraşul cu un strat gros de zăpadă, relatează Reuters, conform Mediafax.

Ninsorile abundente sunt rare în Atena. Trasportul public din capitală a fost suspendat.

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din regiunea mai largă a Atenei şi de pe insula învecinată Evia au fost închise, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii.

Şcolile, magazinele neesenţiale şi băncile din aceste două zone şi din multe insule greceşti, inclusiv Creta, vor fi închise şi marţi, deoarece valul de frig ar urma să persiste până miercuri.

Transportatorul grec Aegean Airlines a anulat luni toate zborurile, cu excepţia a cinci, şi a declarat că se aşteaptă ca programele să fie perturbate marţi şi, posibil, miercuri.

De asemenea, autorităţile turce au fost nevoite să oprească zborurile pe aeroportul din Istanbul din cauza ninsorilor abundente, în timp ce vremea a îngreunat transportul în întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.