Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: 'Recep Erdogan pregătește un atac hibrid împotriva noastră. Turcia vrea să trimită 40.000 de migranți către noi!'

Agerpres.ro
naufragiu migranti

Ministerul grec al Protecției Cetățenilor acuză Turcia că se pregătește să inunde țara cu migranți, după ce tensiunile dintre cele două țări au escaladat recent în Marea Egee.

Potrivit canalului de televiziune sirian Orient News, guvernul turc pregătește un nou atac hibrid împotriva Greciei, prin crearea unei caravane de 40.000 de migranți care va fi desfășurată la granița din Evros, amintind de evenimentele din 2020.

Takis Theodorikakos, ministrul grec pentru protecția cetățenilor, îl avertizează pe Erdoğan că frontiera Evros a Greciei este bine apărată în cazul unei provocări care implică migranți.

"Turcia pune în aplicare în cel mai provocator mod o amenințare asimetrică împotriva țării noastre în Evros, încercând o înarmare brutală, imorală și ilegală a unor oameni nefericiți.

Vecinii noștri ne provoacă, fac tactici, pun la cale provocări. Fiți conștienți de faptul că frontierele Greciei sunt păzite cu hotărâre 24 de ore pe zi.

Pentru că domnul Erdogan știe foarte bine că nu poate pune în practică o amenințare militară reală împotriva Greciei, el instrumentalizează în mod brutal oameni nefericiți pentru a șantaja Europa și Grecia", a afirmat oficialul grec.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.