Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecul Fotis Zisimopoulos a câştigat a 41-a ediţie a Spartatlonului, doborând recordul cursei

captura youtube
atletism

Alergătorul grec Fotis Zisimopoulos a câştigat cea de-a 41-a ediţie a Spartatlonului, tradiţionala cursă de ultramaraton desfăşurată între Atena şi Sparta, în sudul Greciei, doborând cu această ocazie recordul cursei, care data din 1984, informează agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

Zisimopoulos, un ofiţer de poliţie în vârstă de 41 de ani, a parcurs cei 245 de km ai traseului în 19 ore, 55 de minute şi 2 secunde. Vechiul record aparţinea veteranului grec Yiannis Kouros (20 de ore şi 25 de minute).

Aceasta este a treia victorie consecutivă în Spartatlon pentru Fotis Zisimopoulos. El a ajuns la statuia legendarului rege spartan Leonidas la primele ore ale zilei de duminică, în aplauzele unei mulţimi entuziaste, conform unui comunicat difuzat de Asociaţia internaţională "Spartathlon", organizatoarea cursei.

Campionul a fost onorat cu o coroană din ramuri de măslin şi a luat o înghiţitură de apă din râului Evrotas, aflat în apropiere, o tradiţie pentru toţi cei care încheie cursa.

Holvik Simen din Norvegia a fost al doilea alergător care a trecut linia de sosire, urmat de finlandeza Honkala Noora, care a ocupat primul loc la categoria feminină.

Spartatlonul a început sâmbătă dimineaţa la baza colinei Acropole, cu 380 de participanţi de vârste şi profesii diferite, din 50 de ţări şi regiuni. Doar aproximativ o treime dintre alergători ajung de obicei la linia de sosire, potrivit organizatorilor.

Concurenţii trebuie să parcurgă traseul provocator în decurs de 36 de ore, imitând călătoria mesagerului grec antic Pheidippides (Filipide).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.