Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greenglass va deschide o nouă fabrică de reciclare a deşeurilor din sticlă, o investiție de 10 milioane de euro

Ministerul Mediului
reciclare

Reciclatorul de sticlă Greenglass investeşte 10 milioane de euro pentru deschiderea unei noi fabrici de reciclare a acestui tip de deşeuri şi măreşte, în acelaşi timp, capacitatea de producţie la 260.000 tone/an, se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, noua fabrică va fi amplasată în apropierea Municipiului Bucureşti, iar construcţia va demara în semestrul al doilea al acestui an, urmând ca intrarea în funcţiune să aibă loc în 2023.

"Odată cu noua investiţie, pe lângă operaţiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla şi sticlă plană din industria automotive şi sticlă provenită din construcţii şi demolări. Se aşteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcţie şi 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată. Pentru reciclarea ambalajelor de sticlă post-consum, fabrica a investit în instalaţii de sortare moderne, optoelectronice, în urma procesării rezultând granule de sticlă cu o puritate a culorii şi a materialului extrem de ridicată, de 99,9%. Totodată, tehnologia pentru reciclarea deşeurilor de sticlă plană este de ultimă generaţie, separă şi îndepărtează materialele tip contaminaţi de pe sticlă, lucru ce va permite creşterea eficienţei în lanţul valoric de reciclare şi oferi producătorilor materii prime secundare reciclate. Recuperate, materiale vor fi direcţionate către diverse sectoare industriale: sub formă de cioburi (cullet) şi vor fi folosite în producţia de sticlă plană", se arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei precizează că, în cadrul unei strategii mai ample de dezvoltare, Greenglass va construi o nouă fabrică de reciclare sticlă în partea de Centru-Vest a ţării.

"Capacitatea de procesare totală a celor două fabrici va acoperi ţinta de colectare şi reciclare pe care România o are de îndeplinit pentru deşeurile de ambalaje de sticlă, incluzând şi cantitatea ce urmează a fi colectată din Sistemul Garanţie- Depozit. Cifrele arată că la nivel european producţia de stică a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21.000 tone. Organizaţia Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri şi bere şi este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce priveşte volumul", notează sursa citată.

Greenglass Recycling, parte din grupul european de reciclare Green Group, este cel mai important reciclator de sticlă din România, prezent în Popeşti-Leordeni, Ilfov, din anul 2013. Fabrica desfăşoară operaţiuni de reciclare a ambalajelor de sticlă post-consum, având o capacitate de tratare de 110,000 tone/an.

Începând din anul 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.