Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greenpeace cere Guvernului de la București oprirea finanţării războiului din Ucraina: România nu îşi asumă încă o astfel de decizie

greenpeace

Greenpeace a transmis, luni, că nu a primit încă un răspuns la solicitarea adresată Guvernului României cu privire la renunţarea la gazul, petrolul sau cărbunele din Rusia. ”România este mai puţin dependentă de combustibilii fosili proveniţi din Rusia decât Lituania sau Polonia şi cu toate acestea, nu îşi asumă încă o astfel de decizie”, a transmis organizaţia, potrivit news.ro.

”«Începând din această lună – fără gaz rusesc în Lituania», a declarat preşedintele ţării, Gitanas Nauseda, adăugând şi că Lituania rupe legăturile energetice cu Rusia. Săptămâna trecută ne-am aliat cu Bankwatch Romania, Declic, 2Celsius şi Gastivists Romania şi am elaborat o scrisoare adresată Guvernului României pentru oprirea finanţării războiului din gaz, cărbune şi petrol din Rusia. Până acum nu am primit un răspuns afirmativ”, a transmis, luni, Greenpeace România.

Organizaţia afirmă că România este mai puţin dependentă de combustibilii fosili proveniţi din Rusia decât Lituania sau Polonia şi cu toate acestea, nu îşi asumă încă o astfel de decizie.

”Ultimele zile au scos la iveală crimele oribile produse faţă de civilii din Ucraina, iar a nu reacţiona şi a fi pasiv în acest moment te plasează în tabăra opresorului. Nu vrem să fim finanţatori şi implicit părtaşi la crimele împotriva umanităţii din Ucraina, de aceea, Guvernul României are responsabilitatea morală de a veni imediat cu un plan din care să reiasă cât mai rapid renunţarea la combustibili fosili ruseşti”, a mai transmis organizaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.