Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GreenWEEE International investeşte 10 milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de reciclare de echipamente electrice şi electronice, în Buzău

Ministerul Mediului
reciclare

Compania GreenWEEE International investeşte 10 milioane de euro în construcţia unei noi fabrici de reciclare de echipamente electrice şi electronice, în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, potrivit unui comunicat remis miercuri de societatea comercială, conform agerpres.

Construcţia va demara la începutul anului viitor şi va fi operaţională în trimestrul IV al anului.

Proiectul va fi finanţat de OTP Bank România printr-un credit sindicalizat deja existent.

Compania GreenWEEE operează din 2009 o fabrică de reciclare în Buzău şi alta în Câmpia Turzii din anul 2017.

La finalizarea acestei a treia fabrici, capacitatea totală de reciclare a companiei va creşte cu 30%, iar GreenWEEE va avea peste 325 de angajaţi în România, se precizează în comunicat.

Activitatea GreenWEEE este de a obţine din echipamentele electrice şi electronice colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) fracţii de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare, necesare în contextul economic actual.

Deşeurile provin de pe piaţa locală, de la operatori economici autorizaţi pentru preluarea responsabilităţii producătorului, comercianţi de electronice şi electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât şi prin contracte cu mari producători.

Compania este singura unitate din România şi una dintre puţinele din Europa cu licenţa de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX este o recunoaştere a performanţei în ceea ce priveşte colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

GreenWEEE, parte a parcului integrat de reciclare Green Group, are în cele două fabrici din România o capacitate totală de tratare de 100.000 de tone/an, investiţia în cele două fabrici fiind de 25 de milioane de euro.

Compania reciclează toate categoriile de deşeuri menţionate în legislaţie, baterii şi acumulatori uzaţi, cabluri şi componente din industria automotive.

Începând din 2016, Green Group este deţinut de Abris Capital Partners, un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est, cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde de euro, se menţionează în comunicatul GreenWEEE International.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.