Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grefierii Tribunalului Dolj, protest spontan

www.gandul.info
protest grefieri

Grefierii Tribunalului Dolj au participat, marţi, la un protest spontan în faţa instituţiei în semn de nemulţumire faţă de proiectul noii legi a salarizării despre care spun că ar crea discrepanţe salariale foarte mari, informează agerpres.ro

Preşedintele Sindicatului Justiţia Oltenia, Dan Işlicaru, a declarat că proiectul de lege a trecut de Senat în forma propusă de către Ministerul Muncii, fără a fi adoptat vreunul dintre amendamentele propuse de Ministerul Justiţiei sau sindicate.

Mișcare de REVOLTĂ a judecătorilor: Ce îi cer magistrații lui Tudorel Toader


"Deşi s-au făcut nenumărate amendamente, proiectul de lege a trecut de Senat în forma propusă de Ministerul Muncii fără a avea loc o consulate cu sindicatele sau cu Ministerul Justiţiei. S-au creat discrepanţe salariale foarte mari şi oamenii sunt total nemulţumiţi de legea de salarizare", a spus preşedintele Sindicatului Justiţia Oltenia. 

Şi specialiştii IT din cadrul instanţelor sunt nemulţumiţi de noua lege a salarizării pe motiv că le vor fi reduse salariile cu peste 55%. 

"Sunt 500 de IT-işti în toată ţara care ţin peste 45.000 de calculatoare, peste 1.000 de servere. Este un volum foarte mare de lucru, iar doamna ministru consideră că ar trebui egalizate salariile noastre cu cele ale angajaţilor IT de la Casa de Pensii sau de la primării. La Casa de Pensii, de exemplu, este un singur angajat, pe post de consilier, şi are 3-4 calculatoare, iar eu am 90 de calculatoare de care mă ocup, avem peste 20 de servere la nivelul Tribunalului şi nu mi se pare corect să ne compare cu alte categorii de specialişti IT. Eu am 8.000 de lei, iar singurul angajat de la Casa de Pensii, conform declaraţiei de avere, câştigă 7.000 de lei. Nouă ne scad salariile cu peste 55%, conform legii salarizării", a declarat presei unul dintre specialiştii IT de la Tribunalul Dolj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.