Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grefierii vin cu un MESAJ de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care vor să conteste amenzile primite în stare de urgență

www.gandul.info
protest grefieri

Sute de mii de români sunt așteptați să ia cu asalt instanțele pentru a contesta amenzile primite în stare de urgență. Grefierii fac un apel la calm, pentru cei care vor veni să reia dosarele suspendate sau să conteste amenda din starea de urgenţă. De vineri, cei amendaţi în starea de urgenţă pot cere anularea sancţiunii invocând decizia CCR, astfel că grefierii vor trece printr-o perioadă dificilă.

Citește și: Pe înțelesul TUTUROR: ce înseamnă OUG 68/2020, emisă de Marcel Vela, care MODIFICĂ legile privind situații de urgență

Grefierii au un mesaj pentru cei amendați în starea de urgenţă și care intenţionează să o anuleze amenda în instanţă în baza deciziei CCR.

„La nivel naţional se vor repune pe rol zecile de mii de dosare suspendate, iar grefierii vor emite citaţii şi alte acte procedurale, după caz. (...) Lansăm un apel la calm, răbdare şi înţelegere din partea celor care vor lua contact cu noile realităţi din instante şi parchete şi recomandam sa fie păstrate în continuare regulile de distanţare socială”, transmit grefierii, printr-o informare a Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare.

Aceştia atrag atenţia că instanțele și parchetele vor trece printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte volumul de activitate şi numărul mare de oameni care le vor trece pragul.

Termenul în care poţi contesta amenda curge de vineri şi se va încheia în 2 iunie. În starea de urgenţă au fost amendaţi peste 300.000 de oameni, iar valoarea totală a sancţiunilor este de peste 120 milioane de euro.

Decizia CCR spune că amenzile sunt neconstituţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.