Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Greșeala gravă pe care NATO nu trebuie să o facă în legătură cu Rusia'. Avertismentul transmis de Jens Stoltenberg aliaților

politico.com
Jens-Stoltenberg

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii NATO să ofere rapid mai mult ajutor militar Ucrainei pentru a împiedica victoria Rusiei.

"Ucrainenii nu rămân fără curaj, ci fără muniție. Împreună, avem capacitatea de a oferi Ucrainei ceea ce are nevoie. Trebuie să arătăm voința politică de a face acest lucru", a spus Stoltenberg, cu ocazia prezentării Raportului anual pe 2023 al organizației, conform Antena3 CNN.

El a insistat ca țările alianței "să sape adânc și să livreze rapid" muniție forțelor Kievului, deoarece "întârzierile au consecințe reale pe câmpul de luptă".

"Acesta este un moment critic. Va fi o gravă greșeală istorică să îi permitem lui Putin să câștige", a conchis șeful NATO.

ISW: Situația Ucrainei pe câmpul de luptă este mai fragilă decât pare

Rusia ar putea obține câștiguri "rapide și surprinzătoare" dacă Ucraina nu este reaprovizionată cu arme și muniții.

Prognoza aparține Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un grup de reflecție cu sediul în SUA.

Pe fondul blocajului din Congres cu privire la ajutorul militar pentru Ucraina, actuala linie de apărare ucraineană este mai fragilă decât ar sugera avansurile "relativ lente" ale Rusiei, avertizează ISW.

"În situația actuală de pe câmpul de luptă, comandamentul militar rus (poate) alege să mărească sau să reducă operațiunile oriunde de-a lungul liniei, aproape după bunul său plac", apreciază sursa citată.

Pachetul masiv de ajutor pentru Ucraina și Israel, în valoare de aproximativ 95 de miliarde de dolari, a fost aprobat de Senatul condus de democrați la 13 februarie.

El este blocat în Camera Reprezentanților, unde republicanii au o majoritate fragilă.

Din suma totală, aproximativ 60 de miliarde sunt destinate Ucrainei.

Fostul președinte Donald Trump și aliații săi republicani din Congres doresc ca finanțarea să fie direcționată către probleme interne, cum ar fi controlul frontierelor, în loc să ajute Ucraina să reziste în fața Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.