Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greta Thunberg, cea mai tânără activistă de mediu din lume, pe coperta numărului viitor al revistei Time

Greta Thunberg, o adolescentă activistă din Suedia, va fi prezentă pe coperta unui număr viitor al revistei Time, în semn de recunoaştere a impactului global obţinut de tânără prin organizarea, începând cu luna august în faţa parlamentului suedez, a unor greve care solicitau măsuri împotriva încălzirii globale, informează joi DPA, potrivit agerpres.ro.

"Acum mă adresez întregii lumi", a scris joi tânăra pe pagina sa de Twitter, făcând referire la un citat din articolul apărut în revista. Mesajul postat pe reţeaua de socializare este însoţit de o imagine cu coperta revistei.

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret

Protestul săptămânal al lui Thunberg în faţa clădirii Parlamentului din Stockholm s-a amplificat începând cu august 2018 inspirând studenţi din diverse părţi ale globului să participe la demonstraţii prin care să solicite adoptarea unor măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, sub sloganul #FridaysForFuture.

În declaraţiile pe care le-a făcut pentru Time, Thunberg a spus că protestul său a devenit o modalitate de a combate depresia gravă care a afectat-o după ce a studiat schimbările climatice la şcoală.

"Am simţit că totul era lipsit de sens şi cu nu are rost să mergi la şcoală dacă nu mai există viitor", a spus Thunberg.

În urmă cu o lună, Thunberg s-a întâlnit cu papa Francisc cu prilejul unui eveniment desfăşurat la Vatican în Piaţa Sf. Petru, ocazie cu care liderul catolic a încurajat-o să continue acţiunile militante.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

Adolescenta de 16 ani s-a adresat recent parlamentarilor britanici în Londra, liderilor mondiali prezenţi la Forumul Economic de la Davos, în Elveţia, şi celor care au participat la conferinţa ONU pe teme climatice de anul trecut de la Katowice, Polonia.

"Înainte, nu prea vorbeam când eram la cursuri sau când eram cu colegii", a spus Thunberg pentru revista Time. "Dar acum mă adresez lumii întregi".

Thunberg a combătut criticile care i-au fost aduse în mediul online pentru acţiunile sale: "Este foarte amuzant că singurul lucru pe care îl fac oamenii este să râdă de tine, sau să vorbească despre aspectul fizic sau personalitate, asta înseamnă că le lipsesc argumentele sau nu au nimic de spus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.