Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greta Thunberg 'l-a încuiat' pe un ministru american care a încercat s-o pună în dificultate: Inspirata replică a militantei

Un ministru american, care i-a recomandat joi la Davos militantei ecologiste Greta Thunberg 'să studieze', a primit cu promptitudine replica acesteia: 'nu e nevoie de o diplomă' pentru a înţelege schimbările climatice, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat despre apelul lansat de Greta Thunberg, care a cerut oprirea imediată a investiţiilor în sursele fosile de energie, secretarul american al Trezoreriei a răspuns în cadrul unei conferinţe de presă:'Este economist-şef? Sunt confuz ... După ce merge şi studiază economie la colegiu, poate să se întoarcă şi să ne explice asta'.

Tânăra suedeză a reacţionat pe Twitter că anul său de pauză - în care şi-a suspendat frecventarea şcolii - se termină în august şi că, oricum, 'nu ai nevoie de o diplomă universitară' pentru a constata că eforturile în materie de emisii CO2 nu sunt suficiente.

Administraţia Trump şi Greta Thunberg se înfruntă de marţi la Davos, dar până acum într-o manieră mai mult voalată, fără să se întâlnească fizic.

Preşedintele american Donald Trump a criticat 'profeţiile rele şi predicţiile apocalipsei' climatice marţi, într-un discurs la care a asistat şi militanta suedeză. Cu puţin timp înainte de a părăsi miercuri staţiunea de schi elveţiană, el a spus că i-ar fi 'plăcut' să o întâlnească.

Citește și: Alina Gorghiu, strigăt de revoltă: În ce țară trăim! PSD a făcut un joc meschin!

Puţin impresionată, Greta Thunberg şi-a reiterat avertismentele virulente către elita politică şi economică, afirmând că e timpul ca aceasta 'să intre în panică' întrucât 'casa arde', aşa cum adolescenta a făcut şi anul trecut la Davos.

Cancelarul german Angela Merkel a profitat de cea de-a 12-a sa participare la Forumul Economic Mondial pentru a apăra, dimpotrivă, 'nerăbdarea tinerilor' cu privire la problema schimbărilor climatice, fără să menţioneze totuşi numele Gretei Thunberg.

'Trebuie să înţelegem într-un mod pozitiv şi constructiv nerăbdarea tinerilor', care au în faţă 'un orizont complet diferit' de timp decât persoanele mai în vârstă, a subliniat Merkel.

Ea a insistat asupra necesităţii de a depăşi 'toate noile conflicte din societate' între scepticii care au 'o credinţă' eronată despre schimbările climatice şi cei care iau în considerare datele ştiinţifice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.