Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greta Thunberg s-a alăturat unui protest la Londra înaintea COP26

GRETA thunberg

Tânăra activistă pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat protestatarilor participanţi la o demonstraţie zgomotoasă în faţa birourilor londoneze ale băncii Standard Chartered pentru a solicita ca instituţia financiară să sisteze finanţarea extracţiei de combustibili fosili, informează Reuters.

Cunoscuta protestatară a apărut pentru scurt timp pe străzile City of London, districtul financiar al capitalei Marii Britanii, unde se află sediul unora dintre cele mai mari bănci şi companii financiare din lume.

Pe pancartele purtate de demonstranţi se puteau citi mesaje precum ''Lăsaţi-l în pământ!'' şi ''Puteţi respira bani?'', informează Agerpres.

Activistei în vârstă de 18 ani i s-au alăturat circa 20 de activişti pentru climă din ţări precum Namibia, Filipine şi Samoa, care o vor însoţi pe Greta la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow.

Asaltată de echipe de televiziune şi de fotografi, activista a stat alături de alţi tineri protestatari plecând la scurt timp după aceea.

Thunberg a declarat în cadrul unui interviu pentru BBC că îşi doreşte ca băncile ''să stopeze finanţarea distrugerii noastre'' întrucât atât de multe direcţionează încă finanţări către companii petroliere.

Tânăra i-a mustrat recent pe politicieni pentru 30 de ani de ''blablauri'' în loc să acţioneze pentru limitarea încălzirii globale.

Sunt preconizate proteste şi în alte oraşe printre care New York şi Frankfurt pentru a convinge marile instituţii financiare să nu mai pompeze bani în extracţia de combustibili fosili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.