Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greta Thunberg surprinde pe toată lumea: 'Nu merg la COP27 din multe motive'

bbc.com
Greta Thunberg

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a declarat duminică, la Londra, că nu va participa la COP27, informează luni AFP, citat de Agerpres.

"Nu merg la COP27 din multe motive", inclusiv pentru drepturile omului, a declarat Greta Thunberg în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu ocazia lansării cărţii sale "The Big Climate Book".

"Spaţiul pentru societatea civilă în acest an este extrem de limitat" la cea de-a 27-a conferinţă a ONU privind schimbările climatice, a argumentat activista în vârstă de 19 ani la încheierea Festivalului de Literatură de la Londra găzduit de Southbank Centre, unde a primit ovaţii în picioare.

Ea şi-a exprimat deja solidaritatea pe Twitter cu "prizonierii de conştiinţă din Egipt înainte de COP27", care se deschide pe 6 noiembrie la Sharm el-Sheikh.

COP-urile "nu sunt cu adevărat despre schimbarea sistemului" ci despre încurajarea unor progrese graduale în lupta împotriva schimbărilor climatice, a argumentat cea mai celebră activistă pentru schimbările climatice."Sunt folosite în cea mai mare parte ca o oportunitate pentru lideri şi oameni la putere pentru a atrage atenţia, pentru tot felul de "greenwashing" sau operaţiuni de comunicare pentru a pretinde că acţionează împotriva crizei climatice atunci când nu este cazul", a continuat ea.

Aşadar, "aşa cum sunt, COP-urile nu prea funcţionează, decât dacă sunt folosite ca ocazie de mobilizare", a estimat Greta Thunberg.

Lansată joi, "The Big Climate Book" include aproximativ o sută de contribuţii din partea unor experţi în mai multe domenii, inclusiv economistul Thomas Piketty, şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus şi scriitoarea Naomi Klein.

Toate drepturile de autor care vor reveni fundaţiei sale vor fi distribuite unor organizaţii de mediu.

Activista a declarat că a vrut să scrie această carte în timpul pandemiei pentru "a educa oamenii, ceea ce este puţin ironic având în vedere că treaba mea sunt grevele şcolare", a glumit activista care şi-a început protestul în faţa parlamentului suedez în 2018.

Duminică, ea a cerut din nou tuturor să devină activişti, argumentând că există "multe modalităţi diferite" de a face acest lucru.

"Timpul paşilor mici a trecut şi avem nevoie de o schimbare drastică", a afirmat Greta Thunberg, care consideră că pentru a obţine schimbarea liderilor guvernamentali sau din lumea afacerilor care nu sunt interesaţi de schimbare "este nevoie de miliarde de activişti"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.