Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greu de stins. A cinea zi de intervenții ale pompierilor la incendiul de la Domolgled

Mediafax

Pompierii continuă miercuri, pentru a cincea zi consecutiv, stingerea unui incendiu izbucnit în Parcul Domogled - Valea Cernei, după ce au fost identificate alte două focare, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin. 

"În urma recunoaşterii efectuate în această dimineaţă, cu elicopterul, s-au mai identificat două focare. La această oră, au reînceput misiunile de aruncare cu apă. De asemenea, se intervine şi cu forţele de la sol", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU "Semenic" al judeţului Caraş-Severin, Magdalena Tocmelea. 

Conform acesteia, marţi seara, după 35 de aruncări cu apă efectuate de elicoptere, nu s-au mai observat focare, însă, probabil din cauza vântului, peste noapte focul s-a reactivat. 

Pentru stingerea incendiului acţionează 140 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Timiş, personal al Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei. În prezent, eforturile se concentrează pe limitarea pagubelor şi lichidarea incendiului, cauza probabilă a izbucnirii focului urmând a se stabili la finalul intervenţiei, potrivit ISU "Semenic". 

Un turist a anunţat, vineri după-amiază, un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag. 

Zona în care s-a produs incendiul se află la o altitudine de 1.100 metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri de drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.