Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greu PSD, DEZLĂNȚUIT la adresa lui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș și USR: 'Da’ nu vreți voi să vă muiți între voi și să lăsați țara în pace'

psd sigla

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene (PSD), a adresat șefului statului Klaus Iohannis, fostului premier Dacian Cioloș, precum și PNL și USR, un îndemn obscen după mesajul video transmis luni de președintele României, scrie Mediafax.

"Bun... deci preocupat fiind până peste cap de revoltele voastre, locatarul de la Cotroceni v-a transmis din șemineu apelul prezidențial înregistrat (că doar el e cu bicla la munte) la continuarea protestelor. Cu asigurarea că el e cu sufletul alături de voi în piață așa că vă îndeamnă să ieșiți în continuare (pentru încă un mandat confortabil). USR-ul face mișto de el că e bronzat. Klaus vede un pericol în Cioloş iar Cioloş face ca ori de câte ori îl prinde pe Klaus la cotitura să-i dea în cap. Cei de la PNL sunt ofticaţi că USR iese mereu în faţă, sunt mai isterici şi se disociază de ei inventând alte tâmpenii şi mai mari. Şi în tot circul ăsta, în care doi pitici isterici care se urăsc între ei și se întrec în cretinătăţi, din cauză doar de Cotroceni şi orgoliile lor mărunte, ei cică sunt de fapt competitori ai PSD", a scris, luni, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, pe contul său de Facebook.

Social-democratul care conduce și filiala județeană PSD Neamț a adăugat la finalul postării sale un îndemn obscen: "P.S. Bă băieți, da’ nu vreți voi să vă muiți între voi și să lăsați țara în pace?".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, într-o declarație video transmisă de Administrația Prezidențială, că au trecut deja trei zile şi nu există niciun responsabil pentru violențele din Piaţa Victoriei, precizând că în orice ţară până la această oră ar fi fost cel puţin o demisie.

Citește și: S-a DECIS! Carmen Dan, prefectul Capitalei și șeful Jandarmeriei vor merge AUDIERI în Parlament

"Au trecut deja trei zile și nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat vineri în Piața Victoriei. În orice țară responsabilă, oamenii aflați la conducere, până la această oră am fi avut cel puțin o demisie. Nimeni nu și-a asumat responsabilitatea politică pentru ce s-a întâmplat. De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violențe de stradă, cu manifestări agresive. Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiția și lupta anticorupție și-au dorit crearea unei tensiuni în societate? Ce se va întâmpla dacă vor recurge la înăbușirea prin violență a vocilor României. În ciuda scorului la alegerile din 2016, PSD a tulburat societatea prin măsuri controversate, o guvernare haotică, atacturi repetate la adresa magistraților. Avem acum și o componentă represivă care ridică serioase semne de întrebare cu privire la ce intenții are acest PSD cu românii", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai precizat că România este o țară normală, echilibrată, respectată, însă cei din Guvern "fac tot ce pot pentru a distruge această imagine", menționând că sondajele arată că peste 80% dintre români cred că statul se îndreaptă într-o direcție greșită.

Șeful statului a adăugat că cei vinovați de ceea ce s-a întâmplat la protestul din 10 august trebuie pedepsiți, indiferent cine sunt ei.

"România traversează o stare gravă de tulburare, din cauza violențelor de vineri seară. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze lacrimonege, tunuri de apă și lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din țară și de pretitindeni. Mulți oameni veniți din diaspora au participat la manifestări. Nu au fost aduși cu autocarele, au venit din proprie inițiativă, revoltați de modul cum PSD guvernează și legiferează, de atacturile la statul de drept din ultimul an și jumătate. Protestele de sâmbătă și duminică au arătat tuturor adevărata față a celor care ies în stradă de mult timp. Românii știu să fie civilizați, civici, activi și corecți, nu își merită etichetele primite din partea unor voci irespondabilie în politică. Violența și reprimarea brutală a cetățenilor nu sunt acceptabile sunt nicio formă. Atacarea femeilor, a copiilor sunt de neconceput pentru un stat european, iar cei vinovați trebuie identificați și pedepsiți, indiferent cine sunt. Soluția de a dispersa cetățenii este condamnabilă și nejustificată. Intervenția Jandarmeriei a fost disproporționată. Condamn la fel de ferm acțiunile instigatorilor la jandarmi, în încercarea de a deturna un protest pașnic", a afirmat Iohannis.

Șeful statului a făcut un apel la membrii PSD de a se delimita de "gruparea care a confiscat partidul" și să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru români și nu împotriva acestora. Klaus Iohannis a făcut apel și la societate civilă de a se implica activ în societate. Nu în ultimul rând, președintele a îndemnat și Opoziția să vină cu soluții, cu alternative și să câștige încrederea cetățenilor.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Mai multe persoane care au participat la mitingul din 10 august s-au prezentat, luni, la Parchetul Militar, pentru a depune plângeri împotriva jandarmilor. Protestatarii acuză forțele de ordine că vineri seară s-au comportat abuziv și au lovit manifestanții fără motiv.

Procurorii militari au anunțat că procuror în jur de 30 de protestatari au depus plângeri împotriva jandarmilor, care vor fi reunite într-un singur dosar penal pentru purtare abuzivă și abuz în serviciu. Procurorii au cerut imagini inclusiv de la victime și vor începe audierile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.