Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva anunțată pentru luni de sindicatele din educație se apropie, numărătoarea inversă a început

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam sindicate protest minting

A început numărătoarea inversă pentru greva anunțată pentru luni de sindicatele din educație, deși acestea au anunțat ieri că vor accepta negocieri peste weekend și propuneri de la Guvern, informează Rador.

În caz contrar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională Sindicală "Alma Mater" spun că vor declanșa greva, chiar dacă nu toate cadrele didactice vor adera la acest protest, ceea ce face dificilă situația elevilor care nu știu dacă să stea acasă sau să vină la școală.

În plus, pe de o parte, profesorii spun că nu vor supraveghea cursurile; pe de altă parte, elevii riscă să fie declarați absenți dacă nu participă la orele care nu se vor ține, dacă greva se concretizează. În aceste condiții, Ministerul Educației a dat un avertisment că unitățile de învățământ trebuie să comunice permanent părinților informațiile necesare privind derularea activităților didactice, eventualele reorganizări de program sau modificări în capacitatea de supraveghere a elevilor pe durata prezenței în spațiul școlii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.