Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă de proporții la Lufthansa! Aproape 100.000 de pasageri vor fi afectați

lufthansa

Sindicatul însoţitorilor de bord ai operatorului aerian Lufthansa le-a cerut membrilor săi să facă grevă la Lufthansa şi la transportatorul pe distanţe scurte CityLine, marţi şi miercuri, pentru a solicita salarii mai mari, transmite CNBC, conform news.ro.

Sindicatul OZN al însoţitorilor de bord a declarat sâmbătă că greva, care a fost votată de membri, va afecta plecările de pe aeroportul din Frankfurt marţi şi plecările din Munchen miercuri.

Lufthansa a spus că aproximativ 100.000 de pasageri ar fi probabil afectaţi.

Grupul de companii aeriene a avertizat joi că pierderile din exploatare din primul trimestru vor creşte şi a oferit o perspectivă modestă pentru 2024, în timp ce se luptă cu conflicte de muncă costisitoare, compensând boomul călătoriilor.

Companiile aeriene europene au beneficiat de o cerere fără precedent de la pandemie, permiţându-le să crească preţurile, dar costurile mai mari cu forţa de muncă şi întreţinerea au limitat creşterea veniturilor.

Lufthansa, în special, a acceptat noi acorduri pentru salarii mai mari, pentru a pune capăt grevelor, despre care analiştii şi investitorii spun că ameninţă ţinta de marjă operaţională pentru 2024.

Joi, personalul de la sol al Lufthansa a organizat o grevă, în timp ce miercuri echipajul de cabină a votat pentru grevă, deoarece solicită o creştere a salariului cu 15%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.