Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva din educație - Negocierile cu sindicatele s-au încheiat, oferta de vouchere propusă de Guvern: Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie

Greva din educație - Negocierile cu sindicatele s-au încheiat, oferta de vouchere propusă de Guvern: Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a declarat, miercuri seară, după negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, că nu se poate vorbi de creşteri salariale şi nu pot fi acordate sporuri. ”Oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele două evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie.

”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială"

”Nu poate fi vorba de niciun fel de creştere salarială. Colegii din învăţământ sunt la maximul grilei, iar acest Guvern a făcut posibil acest lucru. Nu pot fi acordate sporuri”, a afirmat Marian Neacşu, miercuri seară, în cadrul unor declaraţii de presă susţinute alături de miniştrii Educaţiei, Ligia Deca, Finanţelor, Adrian Câciu, şi Muncii, Marius Budăi.

El a adăugat că în programul de guvernare care va fi prezentat prioritatea numărul 1 va fi educaţia, iar începând cu 15 iulie, prima categorie care va discuta noua grilă de salarizare va fi educaţia.

”Faţă de discuţiile anterioare, oferta suplimentară a Guvernului va fi aceea a acordării unei sume în luna iunie şi una în octombrie, legate de cele 2 evenimente importante, care va consta într-un card pentru cariera profesională, acordată profesorilor şi personalului auxiliar. Suma propusă este 1.000 de lei pentru iunie şi 1.500 pentru octombrie. Astfel de sume să fie acordate şi pentru personalul nedidactic, 500 de lei în iunie şi octombrie”, a arătat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.