Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevă la Aeroportul din Cluj - Sindicaliștii cer salarii mai mari

makalius.lt
aeroport

Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu Cluj” a declanșat conflictul colectiv de muncă, cerând, printre altele, majorarea salariilor, acordarea voucherelor de vacanță și eliminarea presiunilor Consiliului Județean Cluj față de angajații și conducerea instituției.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Independent al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj transmis, joi, revendicările înaintate Consiliului de Administrație al aeroportului nu au primit niciun răspuns.

„Sindicatul Independent al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a transmis o serie de revendicări, atât conducerii aeroportului cât și Consiliului de Administrație la care Consiliul de Administrație nu a catadicsit să răspundă. În conformitate cu prevederile Legii nr. 62 / 2011 a dialogului social, membrii sindicatului au decis cu majoritate de voturi declanșarea conflictului colectiv de muncă în vederea soluționării revendicărilor formulate. Principalele revendicări au fost de majorare a salariilor, de acordare a voucherelor de vacanță pentru anul 2019, predarea a 173 de locuri de parcare auto din incinta aeroportului, necesare angajaților, acceptarea dialogului membrilor Consiliului de Administrație cu reprezentanții sindicatului și inițierea demersurilor către Consiliul Județean Cluj în vederea eliminării presiunilor permanente la care sunt supuși angajații aeroportului și conducerea executivă a acestuia”, se arată în documentul citat.

Sindicaliștii susțin că, întrucât Consiliul de Administrație al aeroportului nu a aprobat, prin hotărâre, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2019, nu s-a putut finaliza negocierea privind revendicările solicitate.

„Membrii sindicatului au fost tratați cu lipsă totală de considerație din partea noilor membri ai Consiliului de Administrație, aceștia nedorind nici măcar să-i vadă, d-apoi să-i asculte”, se mai arată în comunicat.

Sindicaliștii de la aeroportul clujean au protestat în luna martie în fața Consiliului Județean Cluj față de „acţiunile ilegale și discreţionare” ale conducerii CJ cerând, printre altele, construirea unui terminal Cargo sau realizarea exproprierilor pentru noua pistă de 3.500 de metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.