Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva ROMATSA. Ce despagubiri pot primi calatorii cu zboruri anulate

romatsa

Sute de zboruri risca sa fie anulate la 1 septembrie din cauza grevei generale anuntate de controlorii de trafic aerian de la ROMATSA. In cazul in care revendicarile sindicalistilor nu vor fi rezolvate (demisia actualului director ROMATSA, salarii mai mari si conditii mai bune de munca) sute de pasageri se vor trezi in imposibilitatea de a pleca in calatoriile programate.

Cei care vor intampina aceasta problema au insa o consolare, ei au dreptul la despagubiri de pana la 600 de euro, cu conditia ca anuntul anularii zborurilor sa fie facut cu mai putin de doua saptamani inaintea datei plecarii. Acest criteriu ar fi respectat daca ROMATSA va intra in greva pe 1 septembrie, anuntul fiind facut luni, cu noua zile inainte de data la care ar incepe greva.

"Legislaţia prevede compensaţiile pentru anularea zborurilor se fac când anularea nu a fost anunţată cu minimum 2 săptămâni înainte. Dacă nu va fi aşa şi zborurile vor fi anulate în timp mai scurt, au dreptul la compensaţii de până la 600 de euro sau 250 de euro pt zboruri de până la 1.500 km. Important e ca cetăţenii să păstreze biletele, toate documentele cu care au făcut achiziţia biletelor", a declarat la România TV Sorin Milea de la Agenţia Pentru Protecţia Consumatorului.

Potrivit sindicalistilor, din 3000 de zboruri zilnice, doar 1000 vor mai fi deasupra Romaniei. Avioanele ce urmau sa plece de pe teritoriul Romaniei nu vor mai decola, in timp ce altele ce ar fi trebuit doar sa ne survoleze vor fi redirectionate catre alte culoare de zbor. Cele mai afectate vor fi zborurile low-cost si charterele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.