Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greve sindicale in Franța: Accesul la Turnul Eiffel restricționat, Muzeul Luvru afectat de perturbări

cnews.fr
Turnul Eiffel

Turnul Eiffel a fost închis pentru ziua de vineri, iar Muzeul Luvru din Paris, cel mai vizitat din lume, a fost la rândul său închis pentru scurtă vreme din cauza unor acţiuni sindicale, în plină mobilizare a angajaţilor din Franţa "împotriva austerităţii" şi "pentru salarii", informează AFP

"Întrucât numărul personalului prezent la faţa locului nu este suficient pentru a deschide monumentul în condiţii optime de siguranţă şi de primire pentru public, Turnul Eiffel va rămâne închis pe durata întregii zile", a anunţat Compania de exploatare a Turnului Eiffel (SETE) într-un comunicat. SETE a precizat că biletele rezervate online pentru această zi de vineri vor fi rambursate automat, potrivit Agerpres.

Anterior, Muzeul Luvru a anunţat închiderea sa vineri dimineaţă din cauza unei acţiuni sindicale a "unei părţi a personalului angajat", apoi şi-a anunţat redeschiderea pentru public. "Muzeul Luvru este de acum pregătit să vă primească, după o deschidere întârziată în această dimineaţă de vineri", a anunţat instituţia pariziană pe contul ei de pe reţeaua de socializare X (fosta Twitter).

Mai devreme, în cursul dimineţii, Muzeul Luvru a explicat că nu era "în măsură să îşi deschidă porţile pentru moment, din cauza unei mişcări sociale a unei părţi a personalului angajat".

Muzeul Luvru a înregistrat 7,8 milioane de vizitatori în 2022 - un an marcat de revenirea turiştilor străini după criza sanitară COVID-19 -, comparativ cu trei milioane pentru Musée d'Orsay şi pentru Centrul Pompidou, alte mari muzee de artă din capitala Franţei.

La mai bine de şase luni după protestele faţă de reforma pensiilor, vineri este încă o zi de mobilizare a sindicatelor franceze "împotriva austerităţii" şi "pentru salarii şi egalitate de gen", cu 230 de acţiuni anunţate în toată Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.