Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grevele din Marea Britanie vor provoca un tsunami de neliniște pentru petrolul și gazele din Marea Nordului

ukerc.ac.uk
gaze energie

Zeci de platforme de petrol și gaze din Marea Nordului din Marea Britanie ar putea fi blocate în următoarele săptămâni, după ce 1.400 de lucrători offshore de la cinci companii contractante au votat pentru inițierea unor greve pentru a cere salarii și condiții de muncă mai bune, a anunțat luni sindicatul Unite, scrie oilprice.com.

Acțiunea sindicală este de așteptat să afecteze platformele marilor companii care operează pe platforma continentală britanică, inclusiv BP, Shell, TotalEnergies, CNRI, EnQuest, Harbour Energy și Ithaca Energy, a precizat sindicatul într-un comunicat.

Acțiunea potențială include tehnicieni electrici, de producție și mecanici, pe lângă echipajul de punte, operatori de schele, operatori de macarale, instalatori de țevi, și montatori care lucrează pentru Bilfinger UK Limited, Stork construction, Petrofac Facilities Management, Wood Group UK Limited și Sparrows Offshore Services, potrivit sindicatului. Lucrătorii offshore de la aceste cinci companii au votat în mod covârșitor în ultimele zile pentru a începe greva, deoarece cer un acord mai bun privind locurile de muncă, salariile și condițiile de muncă.

"Unite, ai cărui membri vor acționa la companiile care se bucură de profituri record, prezice că platformele și instalațiile offshore vor fi aduse în "impas" din cauza rolurilor specializate pe care le îndeplinesc membrii săi", a declarat sindicatul.

Secretarul general al Unite, Sharon Graham, a declarat: "Companiilor de petrol și gaze li s-a dat frâu liber pentru a se bucura de profituri uriașe în Marea Nordului; concesiunile de foraj sunt, de fapt, licențe pentru a tipări bani."

"1400 de lucrători offshore sunt acum pregătiți să intre în grevă împotriva acestor angajatori care se înghesuie, dar refuză să le dea o parte echitabilă. Acest lucru va crea un tsunami de neliniște industrială în sectorul offshore", a adăugat Graham.

"Unite îi va sprijini pe acești membri la fiecare pas în lupta lor pentru locuri de muncă, salarii și condiții mai bune."

Acțiunea de grevă va lovi diverse platforme de petrol și gaze din largul Marii Britanii începând cu 29 martie și până pe 7 iunie, într-o serie de opriri de 24, 48 și 72 de ore, a precizat sindicatul.

Săptămâna aceasta, lucrătorii de la Petrofac BP și de la Worley Services UK Limited de pe platformele Harbour Energy sunt, de asemenea, așteptați să voteze asupra acțiunilor de grevă în cadrul unor dispute legate de salarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.