Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, despre aderarea României la OCDE: Este pregătită să demareze negocierile

Facebook
sorin grindeanu holocaust

România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE, ca o reconfirmare a progresului economic şi a nivelului de dezvoltare atinse de ţara noastră, dar pentru atingerea acestui obiectiv are nevoie şi de sprijinul partenerilor externi, a declarat premierul Sorin Grindeanu. 

"România a avut un progres constant mult accelerat în ultimii ani pentru a asimila instrumentele OCDE şi a participat la scară largă la structurile de lucru ale organizaţiei. Ne consultăm activ şi suntem interesaţi să cooperăm mai îndeaproape cu OCDE în numeroase domenii cheie, cum ar fi politici macroeconomice, guvernanţă corporatistă, liberalizarea fluxurilor de capital, migraţie şi multe altele. (...) România este pregătită să demareze cât mai curând negocierile de aderare la OCDE. Statutul de membru al organizaţiei va fi o reconfirmare a progresului economic pe care l-a înregistrat ţara noastră, a nivelului său de dezvoltare. Va însemna o administraţie publică mai eficientă şi mai adaptată la cerinţele unei lumi globale. Credem cu tărie că acest lucru se poate întâmpla cât de curând. Suntem conştienţi de dificultatea procesului şi suntem dispuşi să facem tot ce putem, tot ceea ce depinde de noi în acest sens", a declarat joi Sorin Grindeanu în discursul ţinut în deschiderea evenimentului "România şi OCDE - Perspective actuale şi viitoare" organizat la sediul BNR, informează agerpres.ro.

Tudorel Toader, despre modificarea codurilor penale: 'Proiecția este undeva pe toamnă'


Premierul a punctat că pentru atingerea acestui obiectiv ţara noastră are nevoie şi de sprijinul partenerilor externi, statele membre ale OCDE. 

"Pentru a atinge acest lucru e nevoie nu doar de voinţa ţării noastre, de voinţa României, ci şi de sprijinul partenerilor noştri externi, statele membre ale OCDE, pe care ne dorim să putem conta pentru a ne atinge acest obiectiv. Largul sprijin al mediului de afaceri, al Parlamentului, al BNR, al formatorilor de opinie din România, al mediului academic, cred că le putem constata pe deplin", a completat Grindeanu. 

Premierul a punctat şi că România se află într-un moment economic deosebit de favorabil, "marcat de o creştere economică, potrivit Eurostat, de 5,6% ajustat sezonier, în primul trimestru din 2017". 

"Avem cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Mai mult, exporturile sunt la un nivel record, ceea ce denotă competitivitatea ridicată a produselor româneşti. În luna martie s-au exportat bunuri în valoare de 5,6 miliarde de euro, acesta fiind cel mai mare export lunar din istorie. De asemenea, în primul trimestru din 2017 investiţiile străine directe au totalizat o valoare de 1,075 miliarde de euro, în creştere cu 22 aproape 23%, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut", a afirmat Grindeanu. 

Premierul a adăugat că această performanţă nu înseamnă relaxare, ci susţinerea ritmului de creştere la un mod sustenabil şi responsabil. 

'Asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm sau să ne culcăm pe o ureche. Din contră, ştim că trebuie să menţinem acest ritm şi mai ştim că această creştere trebuie să fie realizată în mod solid, sustenabil şi responsabil. De aceea cred că necesar să facem reformele vitale prin asimilarea celor mai bune practici şi standarde existente, iar, aici, OCDE este liderul cunoscut în materie de guvernanţă economică globală cu care vrem să cooperăm. Am făcut deja paşi importanţi, aşa cum am spus, paşi în acest sens, vrem ca această dinamică să continue şi să se amplifice", a mai spus Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.