Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, despre alegerea preşedinţilor CJ:Să vedem dacă nu cumva sistemul uninominal e mai benefic

Cotidianul
Grindeanu

Un preşedinte de Consiliu judeţean "nu poate să fie captiv unui vot politic", a afirmat, marţi, premierul Sorin Grindeanu, precizând că trebuie analizat dacă nu cumva sistemul uninominal este mai benefic atât pentru democraţie, cât şi pentru stabilitatea comunităţilor locale. Şeful Executivului a vorbit despre modul în care sunt aleşi preşedinţii de Consilii judeţene, marţi, la Parlament, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România.

"Un preşedinte de Consiliu judeţean nu poate să fie captiv unui vot politic, care se poate schimba oricând, nu poate să stea la degetul mic al unora sau altora, ci să dea socoteală doar şi doar în faţa cetăţenilor care l-au ales. O astfel de autoritate poate fi însă conferită doar printr-un vot direct. Şi trebuie să ne gândim serios - e doar o temă - dacă nu cumva sistemul uninominal e mai benefic atât pentru democraţie, cât şi pentru stabilitatea comunităţilor locale", a declarat Grindeanu, conform Agerpres.

Şeful Executivului a precizat că nu vrea să deschidă "o cutie a Pandorei", dar se întreabă dacă merită păstrat actualul sistem sau ar fi mai bine să se revină la votul uninominal. "De anul trecut alegerea se face din nou, după mulţi ani, de către consilierii judeţeni. Nu vreau să deschid azi o cutie a Pandorei, dar nu pot să nu mă întreb dacă merită să păstram acest sistem sau oare e mai bine să revenim la votul uninominal. Alegerea indirectă a preşedinţilor de Consilii judeţene - ca şi cum ai lega nişte pietre de picioare şi i-ai spune cuiva să alerge să facă performanţă. Poate că se antrenează bine cu pietrele de la picioare, dar în niciun caz nu pot să alerge foarte, foarte bine şi să facă performanţă", a afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.