Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: 'Mâine vom face şedinţă pentru ABROGAREA acestei ordonanţe'

Inquam Photos / George Calin
grindeanu inquam

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va fi abrogată duminică, în şedinţă de guvern, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria. 

"Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. (...) Folosesc termenul 'abrogare'. (...) Am văzut dezbateri inclusiv din acest punct de vedere. E termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială, atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală, abrogarea, prorogare, ca să nu intre în vigoare această ordonanţă", a declarat, sâmbătă seară, premierul Grindeanu.

Vezi şi: REACŢIA lui Iohannis la decizia de ABROGARE a ordonanţei

Prim-ministrul a precizat că nu doreşte ca România să fie dezbinată. 

"Nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. România, cred eu, în acest moment - prin tot ceea ce se întâmplă, pe de o parte, pe partea cealaltă - argumentele celor care ne-au susţinut şi ne-au votat -, pare ruptă în două, dacă nu chiar în mai multe bucăţi. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva", a spus Grindeanu. 

Potrivit acestuia, deciziile pe care Curtea Constituţională le-a luat şi care nu au fost puse în practică vor fi transpuse "în cel mai scurt timp" în cadrul legal. 

"E nevoie de (...) o concordanţă între ceea ce înseamnă deciziile Curţii Constituţionale şi cadrul legal. O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile Curţii Constituţionale şi de la forma pe care o avem, excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, astfel încât, după un dialog pe care sper să-l am - şi folosesc acest prilej pentru a lansa această invitaţie la dialog -, în cel mai scurt timp să trimitem proiect de lege spre Parlament pentru punerea în concordanţă a deciziilor Curţii Constituţionale cu cadrul legal", a afirmat Grindeanu. 

Şeful Executivului a subliniat că orice decizie a Curţii Constituţionale este obligatorie. 

"Toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru toţi cetăţenii României. (...) Am urmărit cu atenţie tot ceea ce s-a întâmplat în aceste zile în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe dintre ele argumentate, altele, în schimb, nu transmiteau de fapt realitatea. Ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte, membrii şi susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce înseamnă acest demers", a mai afirmat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.