Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu pune tunurile pe Dragnea: 'Poate vrea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere'

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a lansat miercuri un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, spunând că nu trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, ci trebuie să ai un minim respect pentru lege.

„Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, cu bile! Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca președinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor. Să îți ameninți propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituțional, este secret - toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul e la vedere.”, scrie Grindeanu, pe Facebook.

Referindu-se la sesizarea lui Grindeanu la CCR pe tema votului secret de la moţiunea de cenzură, Dragnea a menţionat că „votul secret este o opţiune”. 

"Eu cred că, până la urmă, votul secret este o opţiune pe care o foloseşti sau nu. S-a votat când secret, când la vedere în Parlament, cred că important este votul, cred că un om care are personalitate, şi au fost oameni cu mare personalitate, au votat invers, tot la vedere. (...) Eu nu am pregătirea constituţională a domnului Sorin Grindeanu, drept pentru care am rugat specialiştii în Constituţie şi în drept din Parlament şi ei vor face materialul către CCR", a declarat Dragnea, la Parlament.

ALERTĂ - Kovesi i-a REVOCAT pe procurorii rebeli din DNA

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului propun, într-un punct de vedere ce urmează să fie transmis Curţii Constituţionale, respingerea sesizării fostului premier Sorin Grindeanu referitoare la desfăşurarea votului la moţiunea de cenzură din 21 iunie.

În punctul de vedere se arată că, la momentul formulării acestei sesizări, Grindeanu nu mai exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru "în plenitudinea lor", întrucât rezultatul moţiunii de cenzură era deja publicat în Monitorul Oficial.

"În ceea ce priveşte prezenta sesizare supusă analizei Curţii Constituţionale la data de 29 iunie 2017 de către autorul acesteia, semnalăm că la această dată domnul Sorin Mihai Grindeanu nu mai exercita în plenitudinea lor atribuţiile funcţiei de prim-ministru, având în vedere că în data de 21 iunie 2017 Parlamentul a adoptat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Sorin Mihai Grindeanu, publicată în Monitorul Oficial al României partea I nr.466/21.06.2017", se arată în punctul de vedere, unde se reaminteşte că pot sesiza forul constituţional preşedintele României, oricare dintre preşedinţii celor două Camere, prim-ministrul sau preşedintele CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.