Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, semnal de alarmă: 'Dacă UE ne suspendă fondurile, absolut toate proiectele de infrastructură se opresc' / Ce spune despre avertismentul lui Boloș

Ministerul Tranporturilor
Sorin Grindeanu

România nu-și permite să rateze ținta de deficit, din cauza riscului suspendării fondurilor europene, a spus luni seară, la Digi24, Sorin Grindeanu. La Ministerul Transporturilor, toate proiectele se fac cu bani europeni și, într-un astfel de scenariu, toate lucrările s-ar opri, a avertizat el.

„Noi, la Ministerul Transporturilor, în ultimii doi ani aproape am dublat bugetul. La finalul lui 2021 aveam 14 miliarde de lei, acum avem aproape de 30 miliarde de lei. Sunt multe proiecte și contracte semnat. Toate aceste mari investiții sunt din fonduri UE, nu e nici măcar unul cu finanțare din altă parte”, a explicat Grindeanu.

„Nu-mi permit să ajungem să discutăm de eventuala suspendare a fondurilor europene sau că nu ne încadrăm în ținta de deficit, pentru că atunci toate aceste proiecte se suspendă. Nu cred că e un scenariu pe care ni-l dorim”, a continuat ministrul.

El a amintit că Ungaria a ajuns în situația în care fondurile europene au fost suspendate și că „economic lucrurile nu stau foarte bine pentru ei”, iar acest lucru este vizibil.

„Dacă UE ne taie fondurile din PNRR, la Transporturi în acest moment absolut toate proiectele rămân fără finanțare, totul se oprește. Companiile nu lucrează fără să fie plătite”, a explicat Grindeanu.

El a vorbit și despre un avertisment al ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, care a spus că există riscul ca la final de an instituțiile să facă multe cheltuieli, iar acest lucru să ducă la o creștere bruscă a deficitului bugetar.

„Într-adevăr, trebuie să fim foarte atenți”, a spus el, precizând însă că nu este vorba despre banii de investiții, ci despre alte cheltuieli, cum ar fi achizițiile de mobilă sau mașini care se fac de obicei în luna decembrie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.