Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gripa aviară face ravagii în Peru: aproape 14.000 de păsări marine au fost găsite moarte

pelican cret

Aproape 14.000 de păsări marine, dintre care majoritatea pelicani, au murit din cauza gripei aviare H5N1 în Peru, a anunţat marţi Serviciul National pentru Silvicultură şi Faună (Serfor), relatează AFP.

"Conform ultimului raport naţional oficial, peste 13.869 de păsări marine sălbatice au murit din cauza gripei aviare H5N1 pe o mare parte a litoralului nostru, în interiorul şi în afara zonelor protejate", potrivit unui comunicat al Serfor. Din acest număr, aproximativ 10.257 erau pelicani.

Specialista în faună marină a Serfor, Lady Amaro, a precizat că această evaluare a fost făcuta de specialişti din regiunile Piura (la graniţa cu Ecuadorul), Lambayeque, La Libertad, Ancash, Ica, Moquegua, Tacna şi Lima, potrivit Agerpres.

Serviciul Naţional de Sănătate Agricolă (Senasa) a precizat ca a fost înfiinţat un cordon sanitar în satul Gallito, în regiunea Lambayeque, pentru a controla primul focar de gripă aviară depistat la o fermă de păsări.

Senasa a emis o alertă sanitară de 180 de zile săptămâna trecută, după ce a confirmat trei cazuri de gripa aviară H5N1 extrem de contagioasă la pelicani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.