Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Gripa tomatelor` face ravagii în India. Avertismentul medicilor pentru părinți

Times of India
gripa tomatelor

Gripa tomatelor - numită astfel datorită veziculelor roșii dureroase pe care le produce - a fost depistată până acum la peste 100 de copii din trei state, de când a fost raportat primul caz, pe data de 6 mai.

Ministerul indian al Sănătății a declarat că virusul nu pune în pericol viața, dar a emis săptămâna aceasta orientări privind testarea și prevenția, îndemnând părinții să fie foarte vigilenți și să își verifice copiii pentru simptome, a relatat Times of India, transmite mediafax.ro.

Ce este gripa tomatelor?

Gripa tomatelor este o infecție virală extrem de contagioasă, care se răspândește prin contact apropiat, în special în rândul copiilor mici cu vârsta sub cinci ani.

Simptomele includ oboseală, greață, vărsături, diaree, febră, deshidratare, umflarea articulațiilor, precum și bășici roșii.

Oamenii de știință încă încearcă să identifice traseului virusului. Cu toate acestea, ei spun că "nu este legat de SARS-CoV-2 [Covid-19]", în ciuda faptului că prezintă unele simptome similare, potrivit unui articol publicat săptămâna trecută în revista medicală britanică The Lancet.

Mai probabil este că virusul este un efect secundar al febrei chikungunya sau dengue, două boli virale transmise de țânțari.

Alternativ, ar putea fi o nouă variantă a bolii virale a mâinilor, picioarelor și gurii, o boală infecțioasă comună care vizează mai ales copiii cu vârste cuprinse între unu și cinci ani și adulții imunocompromiși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.